پنکیک: ۲۰ نکته الزامی از تجربیات مامانها در نی نی سایت
پنکیک، یه صبحانه خوشمزه و آسون که هم بچهها دوستش دارن هم بزرگترا. اما رسیدن به یه پنکیک عالی، نیاز به یه سری قلق داره. این شما و این، خلاصهای از تجربیات مادران عزیز نی نی سایتی در مورد پخت پنکیک:
این نکات بهتون کمک میکنه تا یه پنکیک نرم، پفکی و خوشمزه درست کنید:
- ✅
آرد رو الک کنید:
الک کردن آرد باعث میشه پنکیکتون سبکتر و پفکیتر بشه. - ✅
مواد خشک و تر رو جدا مخلوط کنید:
این کار از ایجاد گلوتن زیاد جلوگیری میکنه و پنکیکتون نرم میشه. - ✅
بیش از حد هم نزنید:
هم زدن زیاد باعث سفت شدن پنکیک میشه. فقط در حدی که مواد مخلوط بشن کافیه. - ✅
از شیر ولرم استفاده کنید:
شیر ولرم به فعال شدن بیکینگ پودر کمک میکنه. - ✅
تابه نچسب استفاده کنید:
تابه نچسب بهترین گزینه برای پخت پنکیکه. - ✅
تابه رو با روغن خیلی کم چرب کنید:
روغن زیاد باعث میشه پنکیکتون چرب بشه. - ✅
حرارت ملایم باشه:
حرارت زیاد باعث میشه پنکیک زود بسوزه و داخلش خام بمونه. - ✅
وقتی حباب روی پنکیک ظاهر شد برگردونید:
این نشون میده که پنکیکتون آمادهی برگردوندنه. - ✅
فقط یک بار برگردونید:
برگردوندن زیاد باعث میشه پنکیکتون سفت بشه. - ✅
برای خوش طعم شدن از وانیل استفاده کنید:
وانیل عطر و طعم فوق العادهای به پنکیک میده. - ✅
میتونید از دارچین هم استفاده کنید:
دارچین هم گزینه خوبیه برای طعم دادن به پنکیک. - ✅
برای پنکیک شکلاتی به مواد پودر کاکائو اضافه کنید:
مقدارش بستگی به ذائقه شما داره. - ✅
برای پنکیک میوهای، تکههای میوه رو به مواد اضافه کنید:
بلوبری، موز، توت فرنگی و . . . انتخابهای خوبی هستن. - ✅
میتونید از عسل یا شکر قهوهای به جای شکر سفید استفاده کنید:
این کار باعث میشه پنکیکتون سالمتر باشه. - ✅
برای پفکی شدن بیشتر از سفیده تخم مرغ زده شده استفاده کنید:
سفیده رو جدا بزنید و بعد آروم به مواد اضافه کنید. - ✅
میتونید از ماست به جای بخشی از شیر استفاده کنید:
ماست باعث میشه پنکیکتون نرمتر بشه. - ✅
به جای شیر از آب گازدار استفاده کنید:
آب گازدار هم باعث پفکی شدن پنکیک میشه. - ✅
برای تزیین از میوههای تازه، عسل، شکلات آب شده، یا خامه استفاده کنید:
خلاقیت به خرج بدید و پنکیکتون رو خوشگل کنید. - ✅
پنکیکهای پخته شده رو روی هم بچینید تا گرم بمونن:
یه ترفند ساده اما کاربردی. - ✅
اگر پنکیکها چسبناک شدن، تابه رو تمیز کنید:
بقایای پنکیک قبلی باعث چسبندگی میشه.

نوش جان!
20 نکته درباره پنکیک از زبان نی نی سایتی ها
1. راز پفکی شدن پنکیک: تخم مرغ و بیکینگ پودر!
خیلی از نی نی سایتی ها میگن راز پنکیک پفکی، خوب زدن تخم مرغ هاست. حسابی بزنید تا کرمی و روشن بشه!همچنین مقدار مناسب بیکینگ پودر خیلی مهمه. کم باشه پف نمیکنه، زیاد باشه طعمش بد میشه. بعضی ها هم میگن جدا کردن سفیده و زرده و زدن جداگانه سفیده، معجزه میکنه!یک قاشق ماست یا خامه هم میتونه کمک کنه. مراقب باشید مواد رو زیاد مخلوط نکنید چون پفش میخوابه. تابه حتما داغ باشه. یکی هم نوشته بود یکم آب گازدار بهش اضافه کنید!
2. آرد مناسب پنکیک: همه منظوره یا آرد شیرینی؟
بعضی ها میگن آرد همه منظوره بهتره چون بافت منسجم تری به پنکیک میده. بعضی دیگه میگن آرد شیرینی پفکی ترش میکنه. یکی نوشته بود آرد سبوس دار هم میشه استفاده کرد ولی بافتش سنگین تر میشه. آرد ذرت هم بهش اضافه کنید بافتش لطیف تر میشه. آرد رو حتما الک کنید. اگر آردتون گلوتن زیادی داره، استراحت دادن به خمیر قبل از پخت میتونه کمک کنه. با ترکیب آردها هم میتونید به نتیجه دلخواه برسید.
3. شیر یا ماست؟ کدوم پنکیک رو خوشمزه تر میکنه؟
خیلیا میگن شیر باعث میشه پنکیک نرم و لطیف بشه. ولی ماست یه طعم ترش و ملایمی به پنکیک میده که بعضیا خیلی دوست دارن. میتونید از ترکیب شیر و ماست هم استفاده کنید. بعضی ها هم از باترمیلک استفاده میکنن که پنکیک رو خیلی خوشمزه میکنه. شیر رو ولرم استفاده کنید بهتره. میتونید از شیر گیاهی هم استفاده کنید. مقدار مایعات رو کم کم اضافه کنید تا خمیرتون شل نشه.
4. روغن یا کره؟ چه روغنی برای پخت پنکیک بهتره؟
کره طعم خیلی خوبی به پنکیک میده، مخصوصا اگه کره رو تو تابه آب کنید و پنکیک رو توش بپزید. روغن هم خوبه، ولی طعم کره رو نداره. روغن بی طعم مثل روغن کانولا یا آفتابگردان مناسبه. میتونید از روغن نارگیل هم استفاده کنید که یه طعم خاص به پنکیک میده. تابه رو با مقدار کمی روغن چرب کنید. اگر از کره استفاده میکنید مواظب باشید نسوزه. میتونید از اسپری روغن هم استفاده کنید. بعضی ها هم میگن تابه نچسب اصلا نیازی به روغن نداره.
5. شکر یا عسل؟ کدوم شیرین کننده برای پنکیک مناسب تره؟
شکر باعث میشه پنکیک بافت نرم تری داشته باشه. عسل یه طعم خاص و خوشمزه به پنکیک میده و یه کم هم پنکیک رو مرطوب تر میکنه. میتونید از شکر قهوه ای هم استفاده کنید که طعم کاراملی به پنکیک میده. شیره افرا هم گزینه خیلی خوبیه. مقدار شیرین کننده رو کم کم اضافه کنید و بچشید. میتونید از استویا هم به عنوان جایگزین شکر استفاده کنید. بعضی ها هم اصلا شکر نمیزنن و با میوه و عسل سرو میکنن.
6. ادویه های جادویی: دارچین، وانیل، جوز هندی
وانیل یه عطر و طعم فوق العاده به پنکیک میده. دارچین هم یه طعم گرم و دلچسب به پنکیک میده، مخصوصا تو فصل پاییز و زمستون. جوز هندی یه طعم تند و تیز به پنکیک میده که بعضیا خیلی دوست دارن. هل هم میتونه گزینه خوبی باشه. مقدار ادویه ها رو کم کم اضافه کنید و بچشید. میتونید از عصاره وانیل هم استفاده کنید. بعضی ها هم از پوست لیمو یا پرتقال رنده شده استفاده میکنن.
7. میوه های خوشمزه: موز، توت فرنگی، بلوبری
موز باعث میشه پنکیک شیرین تر و مرطوب تر بشه. توت فرنگی و بلوبری هم طعم ترش و شیرینی به پنکیک میدن و خیلی خوشمزه اش میکنن. میتونید از سیب رنده شده هم استفاده کنید. میوه ها رو قبل از پخت به خمیر اضافه کنید. میتونید بعد از پخت هم روی پنکیک میوه بذارید. از میوه های یخ زده هم میتونید استفاده کنید. بعضی ها هم کمپوت میوه به پنکیک اضافه میکنن.
8. شکلات: چیپس شکلات، پودر کاکائو، شکلات رنده شده
چیپس شکلات یه بافت ترد و خوشمزه به پنکیک میده. پودر کاکائو طعم شکلاتی به پنکیک میده. شکلات رنده شده هم یه گزینه خوبه. میتونید از شکلات تلخ یا شیری استفاده کنید. شکلات رو قبل از پخت به خمیر اضافه کنید. میتونید بعد از پخت هم روی پنکیک شکلات آب شده بریزید. بعضی ها هم نوتلا به پنکیک اضافه میکنن.
9. مغزها: گردو، بادام، فندق
گردو یه طعم و بافت عالی به پنکیک میده. بادام و فندق هم گزینه های خوبیه. مغزها رو قبل از پخت به خمیر اضافه کنید. میتونید مغزها رو خرد یا آسیاب کنید. میتونید از کره بادام زمینی هم استفاده کنید. بعضی ها هم تخمه آفتابگردان یا کدو به پنکیک اضافه میکنن. مغزها رو تفت بدید عطرشون بیشتر میشه.
10. تابه مناسب: تابه نچسب، چدن
تابه نچسب بهترین گزینه برای پخت پنکیکه چون پنکیک بهش نمیچسبه. تابه چدن هم خوبه، ولی باید مطمئن بشید که خوب چرب شده. از تابه با قطر کم استفاده کنید. تابه رو قبل از شروع خوب گرم کنید. از شعله ملایم استفاده کنید. تابه رو بعد از هر بار پخت تمیز کنید. تابه های مخصوص پنکیک هم تو بازار هست.
11. حرارت مناسب: نه خیلی کم، نه خیلی زیاد
اگه حرارت خیلی کم باشه، پنکیک خمیر میشه. اگه حرارت خیلی زیاد باشه، پنکیک میسوزه. بهترین حرارت، حرارت ملایمه. وقتی روی پنکیک حباب تشکیل شد، وقت برگردوندنش رسیده. به رنگ پنکیک دقت کنید. با چند بار امتحان کردن، قلقش دستتون میاد. شعله پخش کن هم میتونه کمک کنه.
12. سایز مناسب: نه خیلی بزرگ، نه خیلی کوچیک
پنکیک های خیلی بزرگ پختنشون سخت تره. پنکیک های خیلی کوچیک هم زود میسوزن. بهترین سایز، سایز متوسطه. از قاشق یا ملاقه برای ریختن خمیر استفاده کنید. سعی کنید همه پنکیک ها یک اندازه باشن. میتونید از قالب های پنکیک هم استفاده کنید. اندازه ای که دوست دارید رو انتخاب کنید.
13. برگردوندن پنکیک: با احتیاط!
وقتی روی پنکیک حباب تشکیل شد و لبه هاش خشک شد، وقت برگردوندنش رسیده. از یه کفگیر نازک و پهن استفاده کنید. پنکیک رو با احتیاط برگردونید تا پاره نشه. فقط یک بار پنکیک رو برگردونید. بعد از برگردوندن، یه کم دیگه صبر کنید تا طرف دیگه هم بپزه. به رنگ پنکیک دقت کنید. اگر پنکیک به تابه چسبیده، یه کم دیگه صبر کنید.
14. سرو پنکیک: گرم یا سرد؟
پنکیک رو معمولا گرم سرو میکنن. میتونید پنکیک رو با میوه، عسل، شکلات، خامه، بستنی و. . . سرو کنید. بعضی ها هم پنکیک رو سرد دوست دارن. پنکیک رو میتونید تا چند روز تو یخچال نگهداری کنید. قبل از سرو، پنکیک رو گرم کنید. از سس های مختلف برای سرو پنکیک استفاده کنید. با چای یا قهوه خیلی میچسبه.
15. نگهداری پنکیک: تو یخچال یا فریزر؟
پنکیک رو میتونید تا چند روز تو یخچال نگهداری کنید. برای نگهداری طولانی تر، پنکیک رو تو فریزر بذارید. پنکیک رو قبل از فریز کردن، سرد کنید. پنکیک ها رو لای کاغذ روغنی بذارید تا به هم نچسبن. پنکیک رو تو ظرف دربسته یا کیسه فریزر نگهداری کنید. برای گرم کردن پنکیک، از مایکروویو یا تابه استفاده کنید. پنکیک رو تا یک ماه تو فریزر میتونید نگهداری کنید.
16. جلوگیری از خشک شدن پنکیک: رازهاش چیه؟
اضافه کردن ماست یا خامه به خمیر باعث میشه پنکیک خشک نشه. پخت پنکیک با حرارت ملایم هم مهمه. پنکیک ها رو بعد از پخت، روی هم بچینید تا رطوبتش حفظ بشه. میتونید پنکیک ها رو زیر یه پارچه تمیز بذارید. از پخت زیاد پنکیک ها خودداری کنید. از مواد مرطوب مثل موز رنده شده استفاده کنید. مقدار آرد رو کم کنید.
17. پنکیک رژیمی: بدون شکر، بدون آرد
برای تهیه پنکیک رژیمی، میتونید از آرد جو دوسر یا آرد بادام استفاده کنید. به جای شکر، از استویا یا شیره خرما استفاده کنید. میتونید از سفیده تخم مرغ به جای تخم مرغ کامل استفاده کنید. به جای شیر پرچرب، از شیر کم چرب یا شیر گیاهی استفاده کنید. از روغن کمتری استفاده کنید. میتونید از موز رنده شده برای شیرین کردن پنکیک استفاده کنید. پنکیک پروتئینی هم میتونید درست کنید.
18. پنکیک گیاهی: بدون تخم مرغ، بدون شیر
برای تهیه پنکیک گیاهی، میتونید از شیر گیاهی مثل شیر سویا، شیر بادام یا شیر نارگیل استفاده کنید. به جای تخم مرغ، از پوره سیب، پوره موز یا تخم کتان آسیاب شده استفاده کنید. از روغن گیاهی استفاده کنید. از شکر گیاهی استفاده کنید. پنکیک گیاهی هم خوشمزه و مغذیه. میتونید از آرد نخودچی هم استفاده کنید. میتونید از آکوآفابا هم استفاده کنید.
19. خمیر پنکیک: نه خیلی سفت، نه خیلی شل
خمیر پنکیک باید غلظتی داشته باشه که به راحتی از قاشق بریزه. اگه خمیر خیلی سفت باشه، پنکیک سفت میشه. اگه خمیر خیلی شل باشه، پنکیک پهن میشه. مقدار مایعات رو کم کم اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسید. به خمیر استراحت بدید تا گلوتن آرد فعال بشه. اگر خمیر سفت بود کمی شیر اضافه کنید. اگر خمیر شل بود کمی آرد اضافه کنید.
20. تزیین پنکیک: سلیقه ایه!
تزیین پنکیک کاملا سلیقه ایه و میتونید از هر چیزی که دوست دارید استفاده کنید. میتونید از میوه، خامه، شکلات، عسل، مربا، مغزها، سس های مختلف و. . . استفاده کنید. میتونید پنکیک رو به شکل های مختلف برش بدید. میتونید از قالب های تزیینی استفاده کنید. خلاق باشید و از تزیین پنکیک لذت ببرید!میتونید با پودر قند طرح های مختلف درست کنید. از رنگ های خوراکی هم میتونید استفاده کنید.






